“Българско кисело мляко”

За възстановяване на кожата

Съдържа 98% натурални съставки, притежаващи еко сертификат за произход. Специално разработена козметична серия за лице и тяло на основата на световно признатото българско кисело мляко. Съдържа млечна закваска и млечни протеини в комбинация със лиофилизираната българска бактерия lactobacillus bulgaricus.

Действие на млечните киселини:
• Омекотявa
• Кератолитно действие
• Хидратира
• Подмладява

Ефекти:
• Забавя процесите на стареене
• Регенерира, омекотява и подхранва
• Без чувство за омазняване
• Избелва, изравнява тена
• Заглажда повърхността на кожата
• Видимо подобрена еластичност
• Подобрява клетъчното обновяване

Терапията БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО е бърз и приятен начин за възстановяване на кожата без хирургична намеса. Количеството и дълбочината на бръчките чувствително намалява, релефът се заглажда, виталността се повишава, постига се сияен тен. Подходяща е, както за борба с първите мимически линии, така и при възстановяване на уморена и стресирана зряла кожа. Продуктите от серията имат изразено защитно действие, като подобряват бариерната способност на кожата.
Серията БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО е една висококачествена линия продукти с подмладяващо и възстановяващо действие.

Предпоставка за бързия и видим ефект са използваните активни съставки:

лактобацилус булгарикус (Lactobacillus bulgaricus) – естествен пробиотик с голямо, благотворно влияние. Доказано удължава живота на клетките и забавя процесите на стареене. Подтиска развитието на вредни бактерии и вируси, отстранява стреса.

млечен протеин – подхранва, възстановява протеиновите структури в кожата, стабилизира хидратационното равновесие.

калций – с течение на годините калцият в кожата намалява, което прави актуално влагането му в козметичните кремове. Той предотвратява отпускането на епидермиса, подобрява еластичността, стимулира клетъчния метаболизъм.

витамин А (Ретинилпалмитат) – ефективно средство за борба с бръчките.

витамин Е (Токоферолацетат) – витамин на младостта. Той е мощен антиоксидант, свързва и неутрализира свободните радикали и в комбинация с витамин С е отлично средство за противодействие на стареенето на кожата. Витамин E компенсира дехидратацията на кожата и предотвратява втвърдяването на роговия слой, повишава еластичността й.

витамин B2 (Рибофлавин) – има важно значение за метаболизма, засилва клетъчния растеж.

витамин B3 (Ниацианамид) – играе важна роля в биологичното окисление, производството на енергия, както и в метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати.

витамин B5 (Пантотенова киселина, калциев пантотенат) – участва в метаболизма и трансформацията на въглехидратите и мазнините. Той е важен елемент в много ензимни реакции, подпомага клетъчното изграждане и нормалната епитализация.