Мезотерапия BDR

Подхранва кожата в дълбочина

Процедурата е напълно безболезнена и безопасна и се прилага с пълен успех при всички видове кожа. Нейната основна цел е да осигури безпрепятствено преминаване на важни активни съставки които подобряват физиологичните процеси в кожата в дълбочина.

Технологията при безиглената мезотерапия превъзхожда традиционните процедури като йонофореза, електротерапия, и ултразвук, защото ефективно преодолява защитата на клетките, активното вещество се инфилтрира в дермата в дълбочина, а абсорбацията е до 2000 пъти по-голяма в сравнение с обиковената апликация на съответният коктейл от субстанти.

Това е безиглена техника, която лесно отваря аквапорините и подхранва кожата в дълбочина, и по този начин има възможност за третиране на всички видове проблеми на кожата.

Електропорация е процес който въздейства директно върху кожата и мигновено подобрява степента на проникване в кожната тъкан . Чрез електрошок се отварят малки дупчици в липидната структура на клетките и по този начин хидрофилни молекули, които не са били абсорбирани, могат да безпрепятствено да проникнат във вътрешността на клетките.

След като малки дупчици са направени, в рамките на няколко минути се задържа отвореното състояние и тук се включва процеса електроосмоза: чрез него се въздейства на молекулите, които се вкарват в дълбочина.
Използваните при процедурата съставки – на първо място – това са витамини и уникални олигоелементи (Zn, Co, Mg, P, S, Se, K) придават на кожата енергиен заряд и са незаменими елементи в процедурата безиглена мезотерапия. Мезотерапевтични коктейли на базата на хиалуронова киселина, ускоряват метаболитните процеси в дермата, отстраняват дехидратацията, осигуряват забележимо подмладяване на лицето.
Колагенът и еластина помагат на кожата да бъде по-еластична, подобрявайки контура на лицето. Зашеметяващ подмладяващ ефект може да се постигне с помощта на растителни екстракти и органични киселини. Процедурата е уникална по своя комплексен ефект, тъй като компонентите на коктейл, взаимно допълващи един друг, изглаждат бръчките и осигуряват както лифтинг на лице така и сияен вид на кожата.

Какъв е необходимият брой процедури?

Броят на процедурите безиглена мезотерапия зависи от степента на проблема и възрастта на кожата. Мезотерапията на лице е много индивидуална методика, тъй като тя е в състояние да се адаптира към възможностите на пациента – както времеви, така и финансови. Необходимият брой процедури се решава от специалист-козметик. Обикновено за борба с целулита се изискват от 5 до 10 процедури, за да се намали обема на тялото от 4 до 8 процедури, за подмладяване на кожата на лице 6-8 процедури, за премахване на торбичките под очите 1-4 процедури. Резултатите се запазват обикновено до 5 месеца. Курсът на лечение препоръчително трябва да се повтаря на всеки шест месеца. Средната продължителност на процедурата е 60 минути.